Home > Azië > India > Vervolg Project Pushkar in India

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Half november 2009 bericht Dieter ons:

“Namaste,

We hebben onze koppen hier eens goed bij elkaar gestoken en iedereen is gaan rondzoeken naar wat alles hier zou kosten. We hebben achter het schoolgebouw ook nog en stuk grond dat we mee huren, en daar zou het speeltuig op komen. We moeten dan wel dit stuk grond laten proper maken, want het ligt vol met vuilnis en begroeiing van doornstruiken enz… We moeten dan ook een deur naar de tuin maken. We willen dan ook meteen de tuin mooi aanleggen en een watertank op het dak plaatsen om voor de watervoorziening te kunnen zorgen.

Ten slotte is ook een aluminium dak, boven op het bestaande dak, zeer nuttig om onder te zitten tijdens hitte periodes en tijdens regenseizoen. Het speeltoestel is zeker en goeie investering, omdat we zo de kinderen iets speciaal kunnen aanbieden, zodat ze zeker naar de school willen komen. We hadden dit idee al twee jaar geleden, maar hadden toen niet de financiële middelen. Dus wat kost het hier allemaal? 1 Euro is ongeveer 68 roepies waard. opruim tuin 4.000 rs; speeltoestel 65.000 rs transport en plaatsing inbegrepen; deuropening maken 3.000 rs; watertank 5.000 rs; golfplaten dak 53.000 rs plaatsing inbegrepen; planten voor de tuin 5.000 rs; totaal: 135.000 rs.Omgerekend gaat het dus over een bedrag van 1.985 Euro.

Zoals je ziet kom je hier met relatief weinig geld wel ver. De school draait met ongeveer 5.000 Euro per jaar, waar ik dus ongeveer 100 sponsors heb die elk 50 Euro per jaar betalen. Met dit geld bekostigen we alles: huur, materiaal, lonen, schoolgeld…Met jullie hulp kunnen we hier echt een heel stuk makkelijker werken en kunnen we de kinderen ook een speciale attractie geven.”

 

Eind november 2009 bericht Dieter aan ons:

“Het speeltuig wordt hier in Ajmer gemaakt, 15 km van Pushkar, en door een lokale firma ineengezet. Ook de werkzaamheden worden door de locale ‘middenstand’ uitgevoerd. De werken zijn hier al druk aan de gang, het afval en de bovenste grondlaag is verwijderd. En we zijn nu bezig met het aanleggen van een nieuwe grondlaag.

De kinderen van de school waren zeer enthousiast en toen ikzelf ook mee de handen uit de mouwen stak, begonnen ze zelf ook dapper mee te werken. Zand in emmertjes op hun hoofd versleuren en verdelen over de grond. Het zal mooie plaatjes opleveren met zo’n vrolijke bende aan het werk. Ook mijn zoontje van 5 werkt dapper mee. We hebben ondertussen nog 5.000 roepies van de aankoopprijs af gekregen, en willen die ook nog gebruiken om een extra trap aan te leggen van het dak naar de tuin, zodat we langs twee wegen naar de tuin kunnen.”

Februari 2010

Sinds we terug zijn van Gokarna staat ons speeltuig er. We hadden een aanbieding van het Molenaarskinderfonds een groot speeltuig te laten maken. Een lasser heeft dan zo’n 650 kg ijzer aan elkaar geknutseld en het ziet er ongelooflijk goed uit. De kinderen komen nu vroeger dan normaal en willen ook niet meer weg na school en we krijgen heel gemakkelijk nieuwe kids erbij. Zo’n speeltuig met twee glijbanen en twee schommels en heel veel klimrekken is iets heel speciaals hier. We lieten ook een metalen afdak maken en de tuin heraanleggen. Het ziet er allemaal geweldig uit. De speeltuin doet elke dag ongelooflijk goed dienst, en de school loopt beter dan ooit.

Mei 2010 schrijft Dieter in zijn mail aan ons:

“Nogmaals bedankt voor deze sponsoring, het heeft een heel verschil gemaakt voor de school in Pushkar. Ik ben er zeker van dat elke cent die we investeerden, optimaal werd gebruikt en dat de locale “middenstand” er ook beter van is geworden.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*