Home > Midden Amerika > Veertigdagen-boekje voor Panama
het veertigdagen boekje

In januari werd Freeke benaderd door Janny Poorte van de ONS-gemeente (Oudemirdum, Nijemirdum, Sondel) in Gaasterland. De commissie van het 40-dagenboekje voor de vastentijd zoekt ieder jaar een goed doel waar lokale mensen zich voor inzetten. Dit jaar hadden ze aan het Molenaars Kinderfonds gedacht.

Wij vonden het fantastisch dat de ONS-gemeente ons wilde steunen en hebben in de maanden erna onze bijdrage geleverd aan het boekje en in de kerk tijdens de bidstond een presentatie over ons fonds gegeven. Deze werd door de aanwezigen warm ontvangen!

De opbrengst wilden we bestemmen voor Panama, voor de voorschoolse educatie in Corral de Piedra. De bedoeling is om twee grote tenten te financieren als mobiele kleuterschool in het bergachtige gebied. Zo kan aan kinderen onder de 6 jaar basiseducatie gegeven worden, zodat deze kleuters niet gelijk een achterstand hebben als ze naar de lagere school gaan. En tegelijkertijd kan er in de andere tent volwassen educatie gegeven worden op gebied van gezondheidszorg, hygiëne, voeding, landbouw ontwikkelingen e.d.

Het 40-dagenboekje had als thema “een nieuw begin” en sloot zodoende mooi op het project aan.

Met de verkoop van meer dan 400 boekjes, de bijdrage van gastvoorganger E. de Jongh en de collecte op 13 maart tijdens de bidstond is er bijna 1600 euro op gehaald. Een fantastisch bedrag waarmee de eerste tent gefinancierd kan worden. De tweede tent wordt door het Molenaars Kinderfonds gefinancierd vanuit de bijdragen van onze trouwe donateurs.

Inmiddels zijn de tenten gekocht. Zodra het droge seizoen in Panama begint, kan er met de educatie begonnen worden. Dan zullen we nog een aantal foto’s kunnen plaatsen.

We zijn de ONS-gemeente ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan dit project!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*