Home > Azië > Sri Lanka > Srilanka4all

 

Groente-en fruitkas voor kinderen op Sri Lanka

Op Sri Lanka leven veel kinderen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld. In het jaar 2000 heeft een echtpaar uit Sri Lanka, Alfi en Sharmini Perera, het kindertehuis ‘Home of Hope’ opgericht voor deze kinderen. Familie Perera heeft dit mede kunnen realiseren dankzij de hulp van Rebecca Bijker in Nederland. Rebecca kon met haar Nederlandse stichting Home of Hope financiering organiseren voor scholing van de kinderen.

Momenteel verblijven 85 kinderen in Home of Hope en vanuit de omgeving komen meer dan 100 kinderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen 2 tot 3 keer per week voor dagtherapie.

Onze contactpersoon José van Nunspeet is fysiotherapeute in Nederland. Vanuit haar professie raakte ze in 2008 betrokken bij het werk van Home of Hope. Jose heeft zelf de stichting Srilanka4all opgericht om sponsoring te vinden rondom de revalidatieafdeling van Home of Hope.

In de zomer van 2013 benadert José het Molenaars Kinderfonds. Het echtpaar Perera wil heel graag een tuinproject opzetten. De kinderen kunnen dan leren om groente en fruit te verbouwen. De slagregens van de regenseizoenen zijn echter zo heftig, dat ontkiemende plantjes het niet redden. Aan het Molenaars Kinderfonds vraagt ze of we een kas willen financieren. Een kas om de zaailingen te beschermen. Zo leren de kinderen van Home of Hope de gewassen van zaad tot voldragen groente of vrucht te verbouwen en te verzorgen. Goed voor hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.

Er gaan wat maanden overheen om jaarverslagen en offertes te krijgen en door te nemen. Jose levert het allemaal keurig aan. In juni 2014 geven we het ‘Green house’ project groen licht. Er kan met de bouw begonnen worden.

 

Stukje uit de nieuwsbrief over de bouw van ’the greenhouse’ klik hier: begin bouw green house

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*