Home > Azië > India > Schoolproject Pushkar in India

Mandala school

Via een goede kennis van ons hebben wij begin november 2009 contact gekregen met Dieter Bolsens. Dieter woont in België en gaat al een aantal jaren een deel van het jaar met zijn gezin naar India, waar hij vorig jaar een schooltje heeft opgericht. Het schooltje staat in Pushkar en heet de Mandala school. Mandala is het Sanskriet woord voor cirkel, maar kan ook ‘gemeenschap’ of ‘het aangesloten zijn’ betekenen.

De school wordt op dit moment bezocht door ongeveer 40 kinderen uit armoedige gezinnen en is groeiende. Er zijn 2 lokale leerkrachten en twee onderwijs assistenten aangetrokken, een manager Lala die de organisatie van de school op zich neemt, een kok en een schoonmaakster. Lala brengt maandelijks verslag uit aan Dieter.

Tevens betalen ze ook voor enkele kinderen het schoolgeld van een goeie prive-school, waar ze voltijds les krijgen en ze volgen de progressie van deze kinderen. Ze werken met een budget van 6000 Euro per jaar. Hiermee worden zowel huur van de gebouwen, lonen van de medewerkers en kosten betreffende de lesmaterialen bekostigd.

De Mandala school draait op de support van een groep Belgische gezinnen, die Dieter jaarlijks sponsoren. Maar voor extra uitgaven is er geen geld.

 

Project Molenaars Kinderfonds

De school voorziet in een warme maaltijd als lunch, omdat de meeste kinderen zonder gegeten te hebben naar school komen en ook geen eten mee krijgen. Zij lunchen op het dak van de school. Dieter wil hier graag een golfplaten afdak maken, aangezien de kinderen vaak in de brandende zon of in de regen zitten.

Verder is er behoefte aan een watertank op het dak, zodat de school eigen drinkwater heeft. Achter de school is een stuk tuin vol stenen en begroeid met doornstruiken. Hier zou Dieter een aantrekkelijke tuin van willen maken en een speeltoestel willen plaatsen. Er is geen deur vanuit de school naar deze tuin. Kosten voor dit alles bedragen bijna 2000,- euro. Het Molenaars Kinderfonds gaat eenmalig dit project sponsoren.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*