Home > Afrika > Schoolproject op het eiland Lamu in Kenia

Op het eiland Lamu in Kenia staat afgelegen van het dorp een kleuterschooltje voor weeskinderen van 4 t/m 7 jaar. Deze kinderen zijn nog te klein om de afstand naar het dorp te lopen. Zodra de kinderen iets ouder zijn, kunnen ze naar de school in het dorp die door de regering gefinancierd wordt.

Het kleuterschooltje is in de afgelopen jaren opgericht door vrijwilligers. Een lokale bewoner van het eiland, Dhr. Omar Islam Alie, zet zich al enige jaren voor het schooltje in. Er staat nu een school, gebouwd van flessen en voor de kinderen zijn er bankjes om op te zitten. In de school echter ontbreekt het aan enig lesmateriaal om de educatie gestalte te geven.

De kinderen verblijven de hele dag op school. Tussen de middag krijgen zij, indien mogelijk, een lunch. De voorzieningen om een maaltijd te bereiden zijn nauwelijks aanwezig.

De Nederlandse Frans Doevelaar en zijn zus Gonnie hebben zich om dit schooltje bekommerd. Zij hebben inmiddels lesmaterialen weten te verzamelen. De bedoeling is dat, zodra er weer financiën beschikbaar zijn, meer voorzieningen worden aangebracht. Gedacht wordt aan de bouw van een keukentje, aanleg van sanitaire voorzieningen, de bouw van een opslaghok met eventueel een vriezer op zonnepanelen. Dit is volkomen afhankelijk van donaties en giften. De uitvoering van de bouw wordt wederom door vrijwilligers gedaan.

Educatie van de jeugd  is van groot belang. Het eiland Lamu is onder andere afhankelijk van toerisme. Beheersing van de Engelse taal is daarom onontbeerlijk.

Voor financiering kreeg het Molenaars Kinderfonds een aanvraag van Frans. Het actuele project waarvoor geld is gevraagd, is de bouw van een keukentje met 2 zonnecollectoren en een koelkast. Het bedrag dat ze daarvoor nodig hebben, schat Frans rond de 1000 euro. Deze aanvraag is door het Molenaars Kinderfonds gehonoreerd. Het project moet nog gerealiseerd worden.

Jan en Annemarie Dekker hebben het Molenaars Kinderfonds ondersteund met dit bedrag. U kunt hier meer over lezen bij onze sponsoracties.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*