Home > Azië > Schoolbenodigdheden voor basisscholieren in Panganderan
blij om weer naar school te gaan

blij om weer naar school te gaan

Op het eiland Java ligt aan de zuidkust de vissersplaats Panganderan. In dit gebied is weinig werkgelegenheid en de vernietigende tsunami in 2006 heeft desastreuze gevolgen voor de bewoners gehad en ervoor gezorgd dat het gebied weer helemaal opnieuw opgebouwd moest worden

De stichting Meraih Bintang, die hier actief is, zet zich in voor scholingsmogelijkheden voor kansarme kleuter- en basisschoolkinderen. In 2016 heeft het Molenaars Kinderfonds deze organisatie ook geholpen bij de inrichting van een tehuis voor kinderen die geen familie meer hadden en nergens geadopteerd konden worden (zie eerdere verhalen op de website).

In mei van dit jaar ontvingen we het bericht dat door de coronacrisis de ouders praktisch niets meer verdienden. In Indonesië is geen vangnet van de overheid: geen werk = geen inkomen = geen eten (laat staan geld voor onderwijs). Dit zou ten koste gaan van de toelating tot scholing voor de kinderen.

Het schooljaar start daar medio juli en van de kinderen wordt verwacht dat ze  schooluniformen, een paar schoenen, een rugzak en schoolbenodigdheden kunnen aanschaffen en registratiekosten voor school kunnen betalen.

We hebben als bestuur besloten om € 5.525 te doneren voor het aanschaffen van schoolbenodigdheden en het betalen van registratiekosten voor 65 kansarme kinderen die naar de lagere school gaan.

Op 10 november ontvingen we het volgende bericht: “Gelukkig zijn de lagere middelbare en lagere scholen sinds afgelopen maandag weer van start mogen gaan in desa Pananjung (waar onze lagere school ligt) en Pangandaran village. De scholen in andere subdistricten van Pangandaran alsmede de hogere middelbare scholen en kleuterscholen zijn nog steeds gesloten. Uiteraard moeten we wel voldoen aan de strenge normen met betrekking tot corona, zoals maximaal 15 leerlingen per klas per keer. We helpen verder daar waar we kunnen door bijvoorbeeld wifi toegankelijk te maken in ons skills center voor alle scholieren in de buurt onder supervisie van een van onze leraressen.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*