Home > Afrika > Kenia > School op het eiland Lamu heeft nu ook een keuken
keuken met voorraadhok in aanbouw

In april 2016 kregen wij een bericht van Frans Doevelaar over het project dat wij ondersteund hebben betreffende het schooltje op het eiland Lamu:

“Het keukentje en een ruimte om de schoolspullen op te slaan alsmede een afdak waar de kinderen tussen de middag kunnen eten, zijn inmiddels klaar. Het geheel is gebouwd van verzamelde flessen, die over het hele eiland gezocht zijn.

Het project is inmiddels redelijk ‘self supporting’. De ouders van de schoolgaande kinderen betalen in de vorm van eten (naar draagkracht) voor de maaltijd tussen de middag een soort van schoolgeld. Ouders die geen extra armslag hebben, onderhouden het terrein of doen ander vrijwilligerswerk voor de school.

We hebben nu ook een koe en 2 geiten voor de melkvoorziening (de koe moet alleen nog gedekt worden voor hij melk gaat geven geloof ik?????). Ook is er een groententuin aangelegd en een waterput geslagen. De omwonenden kunnen hier dagelijks water halen.

De enige betaalde kracht is de docent Clinton. Deze kosten worden door Omar gedragen met wat hij verdiend als muzikant in Amerika en uit donaties.

De volgende fase in het project is de aanschaf van een koelkast met vriesgedeelte, een zonnepaneel, het opstarten van een tweede klasje (nu zijn er 28 kinderen, maar er is een behoorlijke wachtlijst) en het maken van een website waarop mensen donaties kunnen geven. Ik hoop zelf in september 2016 weer te kunnen gaan kijken (misschien met mijn zus Gonnie samen).”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*