Home > Azië > Indonesië > Rumah Bina Budi bijna klaar!
kapotte brug

We kregen in oktober 2016 bericht van de voorzitster van Meraih Bintang, Anita Tax. Zij schreef het volgende: “ons Rumah Bina Budi project ligt momenteel al enkele weken stil wegens enorm slecht weer in Pangandaran e.o.: extreme regenval, overstromingen en windhozen. Tot overmaat van ramp is de Putrapinggan brug ingestort. Dit betekent dat er geen vrachtverkeer of busverkeer mogelijk is van en naar Pangandaran en dus ook geen goederen. Alleen lopend of op een brommertje kun je er nog maar over. De andere toegangsweg richting Tasikmalaya is heel slecht en alleen geschikt voor licht personen verkeer. We moeten dus geduld hebben. Jammer, net nu we begonnen waren aan de inrichting van de Rumah Bina Budi. Gelukkig hadden we de week voor het slechte weer al wel hout gekocht om de bedden van te maken en 2 timmermannen ingehuurd om ze te vervaardigen. Maar die kunnen in dit slechte weer ook niet veel.”

In december 2016 kwam er gelukkig weer een positiever bericht:
“de noodbrug ligt en Pangandaran is weer enigszins bereikbaar. Nu kan er ook weer hard gewerkt worden aan de Rumah Bina Budi. Ook is de nieuwe lading hout om kasten en bedden te maken gearriveerd en zijn de timmermannen aan de slag gegaan.”

En wat later krijgen we het bericht:
“Momenteel is men de laatste hand aan het leggen aan de inrichting voordat we gaan openen maar de slaapkamers zijn al helemaal klaar. Ook zijn ze onlangs uitgetest toen we, op verzoek van de kinderen, een heuse sleep-over hebben gehouden om te testen.”

Als Molenaars Kinderfonds zijn we blij dat we ook hier ons steentje (stuk hout) hebben kunnen bijdragen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*