Home > Europa > Polen > Project kindertehuizen in Polen

Transporten

De Stichting Kindertehuizen Polen verzorgt al ruim 15 jaar transporten van in Nederland ingezamelde goederen (waaronder kleding en speelgoed) naar kindertehuizen in Polen. In 2008 is Freeke Molenaar een keer meegegaan met zo’n transport. Ter plekke heeft zij geconstateerd dat er nog veel behoefte is aan hulp en dat de Stichting Kindertehuizen Polen goed werk verricht. Zij richten hun hulp vooral op kindertehuizen en instellingen voor gehandicapte kinderen.

Kindertehuizen

In de tehuizen zitten voornamelijk kinderen, waarvan de ouders alcoholverslaafd zijn. De ouders van deze kinderen krijgen begeleiding bij het afkicken en er wordt geregeld dat kinderen hun ouders regelmatig zien. Daarnaast zitten er kinderen, waarvan een of beide ouders naar het westen zijn gegaan om werk te zoeken. De achterblijvende ouder of de familie, waar de kinderen zijn ondergebracht, kunnen na verloop van tijd geen zorg meer dragen voor de dagelijkse levensbehoeften van de kinderen.

Actie Molenaars Kinderfonds

In 2009 hebben wij de benzinekosten van een Polen-transport betaald en ook hebben wij naamstickers voor een nieuw gedoneerde bestelbus verzorgd. Wij kijken naar meer mogelijkheden voor ‘samenwerken-met-toegevoegde-waarde’ met deze stichting.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*