Home > Afrika > Project ‘diploma in the pocket‘ van de stichting Tan Kids
Deze Tanzaniaanse kinderen kregen de kans om naar school te gaan

De stichting Tan Kids richt zich op de ondersteuning van scholing voor kansarme (wees-) kinderen in Tanzania die zonder blijvende financiële steun niet naar school kunnen gaan.
Doel van het project ‘diploma in the pocket’ is dat de voor dit project door Tan Kids (in samenwerking met haar lokale partner Acodeta) geselecteerde kinderen door het afronden van een schoolopleiding op termijn een eigen toekomst opbouwen en in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Einde 2022 heeft het MKF een donatie aan dit project gedaan, bestemd voor 49 kinderen op het platteland van Tanzania, waarmee schoolspullen ( boeken, schriften, rugtassen e.d.) alsmede schoolmaaltijden en vervoer van en naar school gefinancierd zijn.
Begin 2023 heeft een afvaardiging van het MKF bestuur ook persoonlijk kennisgemaakt met Annette Kleinsma, directeur van de stichting Tan Kids. In dit gesprek is door haar veel informatie verstrekt over de historie (o.m. het project ‘anybody home’), opzet en huidige status van het ‘diploma in the pocket’ project.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*