Home > Azië > India > Presentatie van de gebeurtenissen rond de Mandala-school

Bezoek presentatie Pushkar project 4 december 2010

Op de meest gladde zaterdag van het jaar was ’s middags en ’s avonds een presentatie in het Belgische dorp Hemiksem (onder de rook van Antwerpen) over het project in Pushkar. Dieter Bolsens en zijn vrouw Els hadden ons uitgenodigd voor een filmpresentatie over de bouw van het ‘speeltuig’. We wilden hier erg graag heen, ook om Dieter persoonlijk te ontmoeten. Dus trotseerden we het weer en gingen op weg.

In Hemiksem aangekomen, belandden we in een dorpshuis, waar de Indiase muziek ons verwelkomde. Een plaats waar een kinderschare over de vloer krioelde en waar volwassenen bezig waren een Indiase maaltijd te bereiden voor de gasten. De gasten keken naar de film over de school. Wij schoven in het donker aan en lieten het geheel op ons inwerken. Na de film werd eerst een heerlijke Indiase maaltijd geserveerd (tegen een geringe vergoeding), alvorens de film opnieuw werd vertoond. Wij kregen een warm applaus van een volle zaal donateuren van het schoolproject.

Dit keer zagen we de hele film en deze gaf een mooi beeld van hoe het Molenaars Kinderfonds de school heeft kunnen ondersteunen. We zagen de bouw van de overdekte veranda, de constructie van een nieuwe deur die naar de tuin leidde, het effenen van de tuin en de bouw en plaatsing van de speeltoestellen. Het was mooi te zien hoe dit een samenwerking was van lokale mensen en schoolkinderen. Onder

De filmpjes van de Mandalaschool Pushkar kunt u onderaan de pagina bekijken.

We hebben nog een tijd met de zeer enthousiaste Dieter kunnen praten. Hij vertelde hulp te hebben gekregen van een restaurant-houder Pawan, die nu financieel verantwoordelijk is voor de school. We werden ook nog getrakteerd op een film, waar Pawan en zijn vrouw Raksha hun 7-daagse trouwceremonie vierden. De film gaf een kleurrijk beeld en toonde ook de betrokkenheid die Dieter en zijn gezin met deze mensen hebben. Het deed ons goed om de bevlogenheid te zien bij Dieter en Els en de vrienden om hen heen. De manier waarop deze mensen de school in Pushkar vorm geven en ondersteunen gaf ons vertrouwen. En we waren blij te zien, dat de speeltuin in/op goede aarde is gevallen

Een week later kregen we nog een e-mail van Dieter:

“de filmavond op 4 december was ondanks het barslechte weer een groot succes. Meer dan 100 mensen trotseerden sneeuw en ijzel. Dat het eten lekker was hebben we geweten, want de potten werden helemaal leeg geschraapt en Els en ik zijn na de opkuis nog frieten moeten gaan halen. Ook over de filmpjes werd er positief gepraat.”

Deel I

 

Deel II

 

Deel III

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*