Home > Europa > Servië > Opknappen kindertehuis in Belgrado, Servië

 

Regelmatig naar Servië

Wim Halm is al jaren vriend aan huis bij de familie Molenaar in Emmen.

Wim is getrouwd met Gordana Zivlovic, een vrouw die in de jaren ’60 uit Servië in Nederland is komen wonen. De familie van Gordana woont nog in Belgrado en daarom ze reizen Wim en Gordana minimaal 2x per jaar naar Servië, waar ze steeds geconfronteerd worden met de armoede in het land. Maar alleen constateren past niet in de aard van Wim en Gordana.

Door de slechte naam die Servië heeft gekregen tijdens de oorlog met Bosnië, zijn hulporganisaties niet snel genegen om iets te doen in dat land. Maar ook in dit land is veel nood. Wim en Gordana zijn in contact gekomen met mensen, die een opvanghuis voor beschadigde kinderen leiden. Inmiddels zijn Wim en Gordana al een paar maal in dit kindertehuis geweest om te zien welke behoeften er zijn en te helpen met het opknappen van het interieur (vloeren, leidingen, douche).

Het kindertehuis

Het kindertehuis valt onder de regie van een grotere organisatie Zvecanska (www.zvecanska.org.rs). De overkoepelende organisatie financiert echter niet veel in het kindertehuis. Het personeel krijgt erg weinig salaris en van hen wordt ook nog eens verwacht dat ze voor het eten van de kinderen zorgen die in het tehuis wonen.

Wim en Gordana hebben in gesprek met directeur Momo Naumovic begrepen, dat hij behoefte heeft aan betere bedden, kasten, matrassen, beddengoed, warme kleding, schoeisel en een radio voor de 18 kinderen die er op dat moment wonen. Wim raadt directeur Momo aan ons fonds te benaderen met een project-aanvraag om de levensomstandigheden van deze kinderen te verbeteren. Een aanvraag volgt.

Aangezien Wim en Gordana zelf voor de uitvoering van de aanvraag zullen zorgen de volgende keer dat ze naar Servië gaan en ook regelmatig terug zullen gaan om te kijken hoe het gaat met de kinderen en de omstandigheden waarin ze opgroeien, hebben wij deze aanvraag gehonoreerd. In het najaar 2015 gaan Wim en Gordana er heen.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*