Home > Afrika > Namibië > Nieuwe speeltoestellen in Okandjira en meubilair voor Windhoek
Nieuwe tafels en stoelen huiswerkklas

Onze laatste donatie aan Beautiful Kidz Namibië betrof een bijdrage voor het nieuwe kleuterschooltje in Okamuina. Door een meevallend budget bleef er nog wat geld van onze donatie over. Deze was bestemd voor het kopen van meubilair, als het aantal leerlingen in het nieuwe seizoen zou toenemen.

Jennieke Kafuka, de nieuwe contactpersoon van de stichting, schreef ons dat op 16 januari 2018 door zware wind, een grote boom bovenop de speelplaats bij het centrum in Okandjira is gevallen. Gelukkig waren de kinderen op dat moment in de klas, maar een gedeelte van de speelplaats moest herbouwd worden. De speelplaats herstellen was voor Beautiful Kidz een prioriteit. We hebben als fonds ingestemd met deze herverdeling van gelden.

In het voorjaar 2018 kregen we een nieuwe aanvraag voor 40 tafels en stoelen voor de huiswerkklas in Windhoek. Jennieke schreef ons dat veel ouders en kinderen hebben gehoord over het succes van de huiswerkklassen. Het gevolg is dat er onverwacht veel kinderen zich voor het nieuwe seizoen hebben aangemeld en er zodoende tekort is aan meubilair. We hebben ermee ingestemd om de tafels en stoelen te financieren. Zo kunnen alle 150 leerlingen enthousiast aan de slag.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*