Inleiding over de gedichtenbundel Dimitrios

Cor was een begenadigd reiziger naar de landen met hun klassieke culturen in Europa. Hij voelde zich vrij in zijn identiteit als hij landen als Italië en Griekenland doorkruiste. In 1960 reisde hij naar de Griekse eilanden, waar hij ditmaal verstrikt raakte in verliefdheidsgevoelens voor een Griekse man genaamd Dimitrios. Na het aanvankelijk initiële speelse contact tussen Cor en Dimitrios, ontvlamde Cor in een verliefdheid voor Dimitrios. In Cor zijn autobiografische reisverslag doemen de gedichten op, die hier zijn gebundeld weergegeven.

6 gedichten geïnspireerd op Dimitrios

Naoorlogse Sonnetten

Eind jaren 40 is Cor definitief gestopt met zijn ambitie om als predikant door het leven te gaan. Hij kon met beleggen in zijn levensonderhoud voorzien. Hij had kennelijk de handelsgeest van zijn vader geërfd. In de jaren 1949-1952 schreef Cor onderstaande sonnetten. Ook daar staan enkele gedichten in.

9 deutsche Sonette

Cor beleefde eind jaren dertig zijn gelukkige studentenjaren aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde theologie en musiceerde in kamergezelschap. Direct in het begin van WO II verordonneerde het naziregime dat de Universiteit Leiden zijn deuren moest sluiten. Cor zette zijn studie voort in Groningen tijdens de oorlogsjaren. Ik vermoed dat Cor bezorgd was dat de nazi’s zijn homoseksuele geaardheid zouden ontdekken, want dan was het afgelopen. Cor maakte in deze jaren onderstaande gedichten

Gedichten geschreven in de jaren 1942-1947