Home > Afrika > MKF doneert schoolspullen voor Here Bugu
De "gele Haan"tjokvol met school- en weef spullen

Verslag van Yvonne : Oktober 2023 stond geheel in het teken van de reis naar Bamako met de Coq, een opvolger van de Kanarie, die het na 15 jaar begeven had. Afgelopen mei, nog aangeslagen door het verlies van de auto waarmee we zoveel avonturen beleefd hadden, zagen Baba en ik een dubbelganger van de Kanarie staan op de website van het bedrijf in Harderwijk waar we de Kanarie in 2008 kochten. Hetzelfde geboortejaar, 20 jaar oud, knalgeel.
In november 2023 kwam ook de stroom goederen op gang die we met deze grote auto zouden kunnen meenemen. We kregen vier grote weefgetouwen cadeau voor de weverij van Here Bugu. En een voetbaltafel voor de jeugd. Dozen met kinderkleding, tenten, medicijnen, 30 kilo kralen voor de armbanden gaan mee, sport en spelartikelen voor de nieuwe speelklas van de Peulkinderen, verf, kwasten, papier, kinderschaartjes en ander materiaal, verbandartikelen en dozen met garens voor de wevers. Hoeveel zou er eigenlijk in de gele haan, de  Coq jaune kunnen vroeg ik me af en toe af.
Op 27 november brachten we de Coq naar Oud Gastel vanwaar hij op transport ging naar Antwerpen, daar in de container en op de boot. Op 21 dec. stond hij in Dakar en ging op een vrachtauto richting Bamako. Door enorme ingewikkelde perikelen kwam hij bij ons in Bamako woensdagavond 17 jan. Hij zat zo bomvol geladen dat toen de vier weefgetouwen eruit waren hij nog vol zat met alle bagage die we tussen de weefgetouwen hadden ingepropt, het was een kunstwerk. De weefgetouwen gingen met de visboer mee en kwamen maandagavond al op Here Bugu aan. De kralen kwamen in Djennee. Vandaag 25 januari 2024 reed Baba de Coq in 11 uur naar Here Bugu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*