Home > Midden Amerika > Panama > Kinderkamp in El Bale Panama

Sinds 3 jaar organiseert Padre Roberto een zomerkamp in El Bale (Panama) in dezomervakantie voor kinderen in de schoolleeftijd. Hij doet dit samen met diverse vrijwilligers uit Panama en uit het buitenland.

Ook dit jaar zijn in december 2013 en januari 2014 (=zomervakantie in Panama) weer rond de 200 kinderen in El Bale voor allerlei activiteiten. De meeste kinderen komen te voet uit omliggende dorpen. Een aantal van hen overnacht bij gastgezinnen.

De kinderen in El Bale en omgeving hebben een lange zomervakantie van acht weken. Ze gaan niet op vakantie en de meeste ouders hebben geen geld en tijd om iets met hun kinderen te doen. Het is daarom geweldig dat de kinderen naar het zomerkamp kunnen.

Ze kunnen er plezier maken met andere kinderen, vaardigheden en kennis opdoen en hun talenten ontwikkelen.

De kinderen worden bij de activiteiten begeleid door vrijwilligers die overnachten in het hostel van El Bale. De vrijwilligers staan dit jaar onder leiding van de Amerikaanse Stephanie die een aantal maanden in El Bale verbleef en het kinderkamp voorbereidde. Martha, een vrijwilligster uit het dorp, is de kokkin en zorgt voor de maaltijden van de kinderen en de vrijwilligers.

Het aanbod van activiteiten bestaat uit sport, cultuur, computer en Engelse lessen. De kinderen kunnen kiezen uit o.m. baseball, dansles, voetbal, tekenen, handenarbeid en gitaarles. En natuurlijk Engelse les gegeven door vrijwilligers die zelf het Engels goed beheersen. Daarnaast kunnen ze zich extra bekwamen in het gebruik van de computer.

Vanuit het Molenaars Kinderfonds hebben we voor de 3de opvolgende keer het voedsel betaald voor de kinderen en vrijwilligers tijdens het zomerkamp. Een goede reden voor Bart, Freeke en Christel om begin oktober 2014 Padre Roberto te ontmoeten die een aantal weken in Nederland is. Hij doet uitgebreid verslag van het kinderkamp en laat filmpjes en foto’s zien. We zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens het zomerkamp en hoe leergierig ze zijn. Aan het einde van het kamp laten de kinderen d.m.v. diverse presentaties zien wat ze hebben geleerd. Het eindresultaat is verrassend met leuke optredens en prachtige kunstwerken.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*