Home > Afrika > Inrichting trainingscentrum voor (straat)meisjes in Tamale, Ghana
Voor iedereen een tafel en stoel

Voor iedereen een tafel en stoel

Vanuit de Nederlandse stichting Adamfo Ghana zijn wij benaderd voor een bijdrage aan de inrichting van het Yaakoro Youth Development Centre (YAYDEC). Dit centrum is in 2018 op eigen kracht opgericht door bevlogen ondernemer Mr Rashid, met als doel om groeimogelijkheden te bieden aan vrouwen die vaak door hun gemeenschap verstoten zouden worden of terugkeerden van het harde straatleven in de stad, ook wel vluchtelinge/uitgewekene of ‘Yaakoro’. De meisjes en jonge vrouwen kunnen hier in twee tot drie jaar het vak van kledingmaakster of weefster leren, daarnaast biedt het centrum ook preschool-onderwijs en ICT lessen aan de lokale gemeenschap.

Adamfo Ghana zet zich in voor een financieel onafhankelijk en zelfvoorzienend YAYDEC op termijn als ook het verbeteren en uitbreiden van de voorzieningen in het centrum (Yaakoro Youth Development Centre – Adamfo Ghana). Voor dit laatste hebben wij als fonds in het najaar van 2021 ook mogen bijdragen.

Door de groei van het aantal trainees was het nodig om het aantal werktafels en stoelen uit te breiden en deels te vervangen. Met de bekostiging van €1571 voor werktafels, stoelen, en vloerbedekking, kunnen alle 50 trainees nu werken aan hun eigen tafel. YAYDEC voldoet hiermee aan de eisen voor goedkeuring als erkend trainingscentrum.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*