Home > Afrika > Humanitaire hulp aan Beautiful Kidz Namibië

In april van dit jaar kregen we een noodkreet vanuit Namibië voor humanitaire hulp.

De ons bekende stichting Beautiful Kidz die zich daar inzet voor scholing van kinderen stond nu voor een grimmig scenario door de corona pandemie. De scholen dicht, de ouders geen inkomen en de kinderen zelfs geen voedsel.

Zo schreef Jennieke Kufaika van stichting Beautiful Kidz aan ons:

“Op dit moment besteden wij € 625,- per week aan voedselpakketten. Deze pakketten worden wekelijks verdeeld over 75 families in Okamuina, Okandjira (Ovitoto) en Katutura (Windhoek). Daarnaast begint de winter bijna en de meeste gezinnen zullen geen extra geld hebben om dekens en warme kleding te kunnen kopen.”

Aangezien we goede ervaringen hebben met deze organisatie en hen meerdere malen hebben ondersteund (o.a. in Okamuina en Ovitoto), besloten we om tegemoet te komen aan hun noodkreet voor humanitaire hulp en hebben ze van ons 2000,- euro ontvangen.

Op 7 september ontvingen we het volgende bericht:

“Het team in Namibië verzette enorm veel werk. De wekelijkse voedselpakketten helpen absoluut en ze proberen de kinderen zoveel mogelijk bezig te houden met huiswerk en allerlei activiteiten die ze thuis kunnen doen. het team geeft counseling waar nodig en probeert er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn. Gelukkig horen ze, naast alle zorgen die er zijn, ook veel positieve getuigenissen.

De regering heeft besloten om vanaf 7 september alle scholen weer te openen, omdat ze inziet dat de schade van de lockdown veel groter is dan de schade van het virus zelf. Deze keer gaan alle klassen weer van start.

De kinderen in de leeftijden van 9 tot 15 jaar zijn sinds maart niet meer naar school geweest. De anderen slechts een paar weken in deze periode. veel van hen hebben ook geen online schoolwerk kunnen doen, omdat men in de townships en de kleine dorpjes geen internet, elektriciteit, computers of smartphones heeft.”

Via de volgende link krijgt u een indruk van het werk van Beautiful Kidz:

https://beautiful-kidz-namibia.email-provider.nl/link/uhgo71xzoh/1kpdklukmb/uxefihm5xs/0eyyruqbmg/k87vjuwyet

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*