Home > Europa > Servië > Het weeshuis in een nieuw jasje

Na het bezoek van Wim en Gordana aan het weeshuis in Belgrado, kreeg ons fonds het volgende verslag:

Bij aankomst in het weeshuis hebben wij een rondleiding van de heer Moma Naumovic gehad en aan de hand van wat wij hebben aangetroffen, heb ik kunnen waarnemen dat er bedden waren die zijn gerepareerd of vervangen. Wij hebben besloten om 12 nieuwe bedden te kopen.

De kasten waren in zeer slechte staat en we hebben besloten die allemaal te vervangen.

De matrassen waren doorgelegen en voor onze begrippen zagen die er niet uit en wij hebben besloten om alle matrassen te vervangen. Met de directrice is overleg gepleegd, wat het belangrijkste is om aan te schaffen. Kasten /Bedden /Beddengoed /Kleding: Jassen en Schoenen. Ook is overlegd met Moma, dat wij alleen schoenen /kleding gingen kopen als de kinderen met ons meegingen naar de winkel om ter plaatse jassen en schoenen te passen, waarbij wij direct zouden betalen. Door aanschaf van goedkopere kasten en minder bedden hadden wij toch geld beschikbaar voor overtreklakens en kussens.

Een radio hebben wij gekocht, omdat ze die niet hadden.

Wij hebben een goede samenwerking gehad met de Directrice Ivanna Djukic en Moma; ze hebben ons met de hand op het hart beloofd, dat wij ten alle tijde langs kunnen komen om te zien dat er met de aangeschafte spullen zorgvuldig is omgegaan.

Bedankbrief van de directrice van het weeshuis

Beste Gordana,

Wij willen U nog een keer heel graag bedanken voor de donatie die gegeven is aan het opvanghuis voor urgente noodzaak voor op straat gezette kinderen(voor de kinderen voor wie niemand zorgt). Deze opvang is een zelfstandige organisatie eenheid, Center voor bescherming van baby’s, kinderen en pubers. De site van ons huis is:www.zvecanska.org.rs  Over ons opvanghuis vindt u onder de rubriek: o nama (over ons), de objecten.  Ik wil u graag vermelden dat de meubels en linnengoed, die u gedoneerd heeft voor onze kinderen, met veel plezier worden gebruikt en hun leefomgeving mooier en veel prettiger is geworden.

Wij willen U bedanken voor de samenwerking en getoonde vriendschap. Wij willen u graag uitnodigen om ons Opvanghuis te bezoeken om u te laten zien hoe de gedoneerde spullen worden gebruikt en toegepast. Graag ontvang ik een bevestiging dat u mail hebt ontvangen.

Hartelijke groet Ivana Milosavljevic-Djukic

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*