Home > Afrika > Malawi > HALT project Byounique in 2018 opnieuw ondersteund door Molenaars Kinderfonds

Het project dat Byounique in 2017-2018 rond Chikwawa, Ngabu en Bangula heeft gedraaid, is succesvol verlopen. We hebben een uitgebreide eindrapportage ontvangen, waarin ook kritisch naar het eigen project werd gekeken en verbeterpunten aangegeven werden. Door de positieve indruk die deze organisatie ons gaf, hebben we besloten om nog een jaar tot ondersteuning over te gaan.

In 2018 is met steun van het Molenaars Kinderfonds een nieuw project gestart, dat op het vorige jaar voortbouwt. Dit project ‘Kindvriendelijk jeugdrechtsysteem in Malawi’ duurt 2 jaar.

Tijdens het projectjaar 2018-2019 wil Byounique het HALT project voorzetten en verder inbedden bij politie, maatschappelijk werk en de risicowijken waar de meeste jongeren, die worden doorverwezen, vandaan komen. Op het gebied van preventie beoogt Byounique de ouderschapstrainingen uit te breiden. Verder willen ze in risicowijken supportnetwerken opzetten voor preventie van kindermishandeling en jeugdcriminaliteit.

Byounique wil het project daarnaast uitbreiden met counseling aan jeugdige slachtoffers van mishandeling en verwaarlozing. Dit is een groep die nu op geen enkele manier wordt begeleid en als gevolg grote trauma’s opbouwt. Byounique wil gedurende het huidige projectjaar partners selecteren die vanaf september 2019, in het tweede projectjaar, deze counseling lokaal gaan geven onder begeleiding van Byounique.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*