Home > Sponsoracties > De Achthoek sponsorloop > Enthousiaste Sponsorloop door kinderen van De Achthoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Freddy Peters

Ieder jaar organiseert basisschool de Achthoek in Amstelveen een sponsorloop voor een aantal goede doelen. In 2014 koos De Achthoek het Molenaars Kinderfonds als één van de goede doelen. De groepen 5 en 6 van deze school liepen ‘exclusief’ voor het Molenaars Kinderfonds.

Vóór de sponsorloop hield Christel Lammers eerst een presentatie over het Molenaars Kinderfonds voor zes klassen van groep 5 en 6. In ongeveer 30 minuten per klas vertelde zij over de werkwijze van ons fonds, liet zij een filmpje zien over het bouwen van de speeltuin in India (Pushkar) en legde zij stellingen aan de kinderen voor. De kinderen waren erg geïnteresseerd. Ze keken aandachtig naar het filmpje en stelden daarna veel vragen.

Christel vroeg na het bekijken van het filmpje over de school in India wat de kinderen was opgevallen. In dit filmpje zagen ze b.v. een touwtrekwedstrijd tussen de meisjes en de jongens. Een jongen uit de klas stak zijn vinger op en zei: het valt met op dat de meiden in India behoorlijk sterk zijn (omdat ze wonnen met trouwtrekken). Ook vonden de kinderen het vervelend dat er geen stoelen in de klas waren en dat iedereen op de grond zat. Een jongen zei: ik ga heel erg mijn best doen met hardlopen zodat er stoelen gekocht kunnen worden voor alle kinderen. De kinderen moesten erg lachen, omdat de kinderen in het filmpje gingen stoeien met de leerkracht en hem op de nek sprongen. Dat kan in Nederland niet zei een meisje. Een meisje uit groep 6 had een tante die uit India kwam en zij wist veel details te vertellen over het dagelijkse leven. En ook waarom de vrouwen een stip op hun voorhoofd zetten en met welke verf. Het viel Christel op hoe betrokken de kinderen waren bij kinderen aan de andere kant van de wereld.

Na deze presentatie op school wisten de kinderen van deze groepen maar liefst bijna drieduizend euro voor het fonds bij elkaar te rennen, sprinten en wandelen. Een fantastisch bedrag. Alle kinderen en hun begeleiders: enorm bedankt!

Het bedrag is gebruikt om een nieuwe speeltuin te bouwen bij een kleuter- en basisschool in Papoea Nieuw Guinea en om de bibliotheek van een kleuterschool in Namibië van boeken te voorzien. Deze bibliotheek wordt ook door lagere en middelbare schoolkinderen gebruikt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*