Op zondag 4 oktober 2015 kwamen rond de 40 mensen naar de gezellige kerk in Westgraftdijk voor de presentatie van 3 projecten die financieel ondersteund worden door het Molenaars Kinderfonds. We wilden als fonds onze (potentiële) donateurs de gelegenheid bieden om kennis te maken met de diverse projecten en het was ook een gelegenheid voor mensen van de diverse projecten om elkaar te leren kennen. De middag was zoals we hadden gehoopt: bijzonder…
Bijzonder omdat de 3 gastsprekers de moeite hadden genomen om naar Westgraftdijk af te reizen om daar hun verhaal te vertellen, bijzonder vanwege de belangstelling en betrokkenheid van de aanwezigen en niet te vergeten bijzonder door een muzikaal optreden van het gelegenheidsduo Roberto Gonzalez en Niels Gillebaard!
Panama
Hans van Mullekom vertelde over de kinderen in El Bale, Panama. Door de grote inspanning van Roberto Gonzalez kunnen 200 kansarme kinderen elk jaar in de zomervakantie deelnemen aan een kinderkamp. De kinderen kunnen allerlei vaardigheden ontwikkelen, zoals Engels, muziek, computervaardigheden en bovendien hebben ze veel plezier.
Alle kinderen krijgen zelfs een officieel diploma uitgereikt na afloop van het kamp!
Bali, Indonesië
Thijs van Harte en zijn vrouw Karin zijn al jaren betrokken bij kinderen met een beperking die leven en werken in Bali. Karin Leithuijser vertelde over de voortgang van de nieuwe school. Kinderen met een beperking in Ubud en tieners met een beperking in Singaradja krijgen kansen voor ontwikkeling en het was mooi om in de presentatie te zien hoe de talenten van de kinderen worden ontwikkeld middels muziek, schoolse activiteiten en activiteiten in de maatschappij. Momenteel loopt er een tegelactie voor de financiering van een nieuw schoolgebouw in Ubud, aangezien de huur van het huidige gebouw stopt.
Dao district, Filipijnen
Als laatste vertelde Erna Vinkers van Let’s Care over haar project met straatjongens in Dao, in de Filippijnen. Dat deed ze op een duidelijke en informatieve manier, waardoor je als ‘buitenstaander’ meegenomen werd in het opzetten van een project en wat er allemaal bij komt kijken. Heel leerzaam ook. De meeste jongens lukt het m.b.v. de bijlessen en sociale vaardigheden die zij in het project leren om zich te onttrekken aan hun oude bestaan. Ze schuiven in in het normale onderwijssysteem en krijgen zo weer zicht op een toekomst in de maatschappij. De tip van een bezoeker van onze middag om ook computerlessen aan de jongens te geven, heeft Erna direct opgepakt. Ze heeft computers weten te regelen en deze lessen zijn toegevoegd in het programma.
Er volgde aan het einde van de presentatie een dankwoord van de jongens van Dao. De laatste dia van de presentatie liet een tekst zien: alleen zijn we een druppel, maar samen zijn we een zee.
Muzikale intermezzo
Tussen de presentaties was er een optreden van twee fantastische muzikanten: Roberto Gonzalez en Niels Gillebaard. Zij maakten ongeveer een half uur voor aanvang van de middag kennis met elkaar en 15 minuten oefenen was genoeg voor een spetterend optreden waar iedereen erg van genoot!
In de pauze en na afloop was er tijd om elkaar te ontmoeten, verder kennis te maken en informatie uit te wisselen. Ook waren er leuke spullen te kopen van de diverse projecten. Dat alles in een gezellige en informele sfeer. De middag was ‘Bijzonder’ en voor herhaling vatbaar.
Naar aanleiding van deze middag hebben we diverse donaties ontvangen. Hartelijk dank en we zullen het geld weer voor een mooi doel aanwenden.