Home > Zuid Amerika > Colombia > Computerproject La Vecina vervolg

 

 

 

 

 

 

 

Computers

Nieuwsbrief van 27 september 2011 uit Cartagena van Gerard van der Haas: goed nieuws te melden over het Molenaars Kinderfonds. Deze stichting heeft naar aanleiding van een projectaanvraag van La Vecina besloten om ons een budget beschikbaar te stellen t.b.v. een computerproject voor onze school. Wij zullen naar verwachting in oktober een aantal computers aanschaffen welke gebruikt zullen worden om onze kinderen ook wegwijs te maken in deze wereld. Het behoeft natuurlijk geen verdere uitleg over hoe blij wij hier mee zijn!! Op deze manier kunnen wij onze school nog meer professionaliseren en namens La Vecina gaat ook hier onze dank uit, ditmaal naar Molenaars Kinderfonds.

Zes weken later ontvingen wij de volgende mail:

“Beste Bart en iedereen van Molenaarskinderfonds !! Wij zijn zo trots als een pauw en dat wilde wij jullie héél graag laten weten. Vandaag, woensdag 02 november zijn de computers, printers, tafels en overige materialen gebracht en geïnstalleerd. Zoals afgesproken hebben wij hier natuurlijk foto´s van gemaakt en deze hebben we als bijlage meegezonden.

Nogmaals ontzettend bedankt namens alle kinderen van La Vecina dat het Molenaars kinderfonds dit mogelijk heeft gemaakt. Vanaf december hebben de kids bij ons vakantie (dan loopt het schooljaar af) en vanaf januari zullen wij gaan starten met computerlessen. Natuurlijk zullen ook hier foto´s van worden gemaakt.

Met een warme en zéér hartelijke groet,

Nathalie en Gerard. Stichting La Vecina – Cartagena – Colombia”

 

En weer wat later stond dit bericht op de website van La Vecina:

De eerste computerles

Vandaag op 31 januari 2012 bereikte onze stichting weer een nieuwe mijlpaal. Vanaf vandaag zijn we gestart met het geven van “computerles” en daar zijn we erg trots op! Dit is mogelijk gemaakt door “Molenaarskinderfonds” die dit project hebben gefinancierd. La Vecina heeft voor haar onderwijsproject computers aan mogen schaffen. De kinderen zijn werkelijk razend enthousiast en er is een nieuwe wereld voor ze open gegaan. Lezen, schrijven, rekenen en tekenen met een computer is geheel nieuw voor ze en ze verdringen elkaar om als eerste aan de beurt te zijn. Dank je wel Molenaarskinderfonds dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.

https://www.fundacionlavecina.com/2012/01/31/eerste-computerles/

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*