Home > Azië > Nepal > Bhumetan heeft weer een schoolgebouw
Schooltje vlak na de aardbeving in 2015

Schooltje vlak na de aardbeving in 2015

Tijdens de aardbeving in 2015 is het schooltje in Bhumetan ingestort. Bhumetan ligt midden in Nepal tegen de noordgrens met Tibet hoog in de Himalaya.

Al eerder had het Molenaars Kinderfonds contact met de Duitse organisatie Carisimo. Deze organisatie wordt geleid door Dr. Roswitha Schroeter. Zij heeft 2 Nepalese adoptiekinderen. Om haar kinderen contact te laten houden en vertrouwd te maken met hun eigen cultuur is zij regelmatig in Nepal en heeft zij de noden in het land gezien. Dat heeft tot de oprichting van Stichting Carisimo geleid.

Na de aardbeving is Carisimo begonnen met herstelwerkzaamheden, o.a. door het bouwen van zandzakhuizen die aarbevingsbestendig zijn. Hierdoor kregen mensen weer een woning. Het Molenaars Kinderfonds heeft twee huizen voor families gefinancierd.

Ook had Stichting Carisimo oog voor de school die hersteld moest worden, zodat kinderen weer onderwijs zouden kunnen volgen. Carisimo heeft het Molenaars Kinderfonds gevraagd om  financiële ondersteuning bij de herstel bouwwerkzaamheden. We hebben besloten om 3000  euro bij te dragen.

Het is de Duitse organisatie gelukt om in de jaren 2018 en 2019 de school te voltooien. De benedenverdieping is voor de  klassen 1 tot en met 4 en de bovenverdieping is voor het verblijf van de leraren. De kinderen van het dorp kunnen weer naar school!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*