Home > Afrika > Namibië > Beautiful Kidz in Okamuina
opening kleuterschool Okamuina

Stichting Beautiful Kidz is actief als voorvechter van het kleuteronderwijs in de afgelegen gebieden van Ovitoto in Namibië. Kleuteronderwijs is erg belangrijk als goede basis om de lagere school succesvol te kunnen doorlopen.
In mei 2017 kregen we wederom een aanvraag van deze stichting. Het Molenaars Kinderfonds heeft de activiteiten van Beautiful Kidz al eerder ondersteund en hun inzet voelt bij ons gedreven en betrouwbaar. Familieleden van Bart en Freeke hebben ook daadwerkelijk de projecten bezocht tijdens hun vakanties en zij waren onder de indruk.

Okandjira is een dorp centraal gelegen in het uitgestrekte dunbevolkte district Ovitoto.
Beautifulkidz is daar bezig met een broodbakkerij, een groenteproject en een watervoorziening, allemaal om de zelfredzaamheid te vergroten. In dit dorp is een kleuterschool waar 60-80 kleuters onderwijs genieten. Nu zijn er kindertjes voor wie de school erg ver lopen is.
Beautiful kidz heeft in overleg met de locale autoriteiten en de chief (het dorpshoofd) een satellietschool gerealiseerd in Okamuina, een klein dorp op het platteland in dit district. Deze school bestaat uit 3 containers: 1 voor de huisvesting van leerkrachten en 2 leslokaaltjes. Hier kunnen 25-35 kindertjes kleuteronderwijs krijgen. Wij hebben met onze stichting de inrichting gefinancierd. De school is gestart met 17 kleuters.
Onze financiële bijdrage bedroeg 1200 euro, waarmee 2 bureaus en stoelen voor de leerkrachten, 2 opbergkasten, 2 schoolborden en drie tafels met 12 stoeltjes voor de kleuters werden gefinancierd. Doordat er toch ook nog wat materiaal uit de kleuterschool in Windhoek gebruikt kon worden, kregen we de vraag of ze met het bedrag wat over is extra tafels en stoeltjes mogen kopen. Ze verwachten een groei van het aantal kinderen bij de start van het schooljaar in januari 2018. Hier hebben wij mee ingestemd.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*