Home > Afrika > Basisschoolbouw project in Kima
Hanna omringd door kinderen

Hanna omringd door schoolkinderen


Stichting Share had de eerste fase van de school in mei 2022 gerealiseerd; vier lokalen, 5 docenten woningen en toiletten. In mei 2022 kon de school worden geopend.
Afgelopen jaar heeft de groep van stichting Share verder geld ingezameld middels acties voor fase twee; de zonne-energie voorziening voor de al aanwezige waterpomp en voor de uitbreiding van 4 naar 8 lokalen.
Wij kregen een verzoek van Stichting Share om co sponsor te willen zijn.
Met ons MKF bestuur hebben we toen besloten 5000 euro bij te dragen goed voor de bouw van 1 klaslokaal.
In oktober 2023 hebben Hanna en ik ons aangesloten bij de 16 koppige groep mensen van Stichting Share. Deze groep van stichting Share die over de afgelopen vijf jaar veel fondswervings acties hadden ondernomen wilden nu de school in Kenia gaan bezoeken.
Hanna en ik sloten ons bij hen aan en werden van het vliegveld in Nairobi opgehaald door de gastheer priesters. Father San Sankale is al die jaren de coördinator van het schoolproject geweest in Kima. Overigens was het aanvankelijk het plan om in Simba een school te bouwen, maar de hoeveelheid beschikbare grond voldeed niet aan de eisen een schoolvergunning te kunnen krijgen. In Kima lukte dat wel. Project Simba is dus Kima geworden en bevindt zich in een afgelegen gebied op de grens van 2 provincies Kajado en Makueni.
Daar aangekomen troffen we een aantal nieuwe gebouwen aan, waarvan een blok van drie klaslokalen en een losstaand klasgebouw. Wij hebben dat losstaande gebouw kunnen financieren.
In ieder geval bevat de school nu genoeg ruimte voor de gehele basisschool klassen (graad 1 t/m 8)
De eerste dag van ons bezoek in Kima hielpen we mee om de binnen- en buitenmuren van de lokalen te schilderen.
De volgende dag vierden we de opening van de nieuwe schoolgebouwen met zang en dans van de ouders, leraren en kinderen.

Het klaslokaal wat door het Molenaars Kinderfonds is gerealiseerd
Filmpje van het schoolterrein

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*