Home > Sponsoracties > 40-dagen kalender > 40-dagen kalender 2022

Tekst uit het kalenderboekje

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat kinderen naar school gaan. Lijkt… Maar in veel landen is dat niet zo.
In Kenia bijvoorbeeld. Een Nederlandse onderwijzeres kwam in contact met twee Keniaanse onderwijzeressen in de plaats Migori. Met zijn drieën besloten ze daar een lagere school op te richten, aangezien er in die stad zoveel kinderen waren die geen onderwijs volgden.
De school is in 2011 met drie kleuters gestart en in 2019 had de school 268 leerlingen. De twee Keniaanse onderwijzeressen, Jaël en Millicent, runnen de school met passie en vragen van de ouders een bijdrage naar draagkracht. Zo betalen rijkere ouders iets extra’s om ook armere kinderen onderwijs te kunnen laten volgen.
De school had in 2019 drie klassen. In dat jaar zijn echter de regels van de regering aan het begin van het schooljaar gewijzigd en moet je als basisschool alle klassen (1 t/m 6) hebben om erkend te worden. Verschillende organisaties hebben besloten te helpen. Er moet een stukje grond worden gekocht, klaslokalen worden gebouwd en toiletten.
Een van de organisaties die meehelpt is het Molenaars Kinderfonds. Deze is opgericht door bekenden uit Oudemirdum: Freeke en Bart Molenaar. Helaas is Freeke vorig jaar overleden. Zij voelde zich erg betrokken bij dit project.
Daarom hebben we besloten de opbrengst van deze Veertigdagenkalender te bestemmen voor de school in Migori. Zo helpen we de kinderen daar.
En zo werken we mee met Bart en zijn bestuur en eren we de herinnering aan Freeke, die diaken was in de ONS-gemeente en in haar leven zo betrokken was bij de zorg voor anderen. opbrengst

Een opbrengst van 1112 euro

Op 9 maart 2022 heeft de kerkgemeente het mooie bedrag van 1112 euro overhandigd aan de voorzitter Bart en aan zijn jongste dochter Hanna. Hanna heeft de lege plaats van Freeke opgevuld en is toegetreden tot het bestuur van het molenaarskinderfonds. Met het ontvangen bedrag kunnen we nu de grond kopen in Migori waarop de bovenbouw kan worden gebouwd.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*